Fasciakäsittely

Lihaskalvo eli fascia ympäröi lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa, samalla se antaa keholle sen ryhdin ja muodon. Lihaskalvot ulottuvat myös syvälle lihakseen, jolloin lihaksen ollessa pidempään jännittyneenä, myös tämä kalvo menee ”ruttuun”. Fascioiden jännitykset vaikuttavat mm. heikentävästi aineenvaihduntaan ja aiheuttavat virheellistä kuormitusta.

Fasciakäsittely on instrumentin avulla suoritettua pehmytkudoskäsittelyä. Hoidettavalle alueelle levitetään hierontarasvaa, jonka jälkeen sitä hierotaan instrumentilla muutaman minuutin ajan. Jo pienen hetken päästä iho alkaa punoittaa ja kuumottaa, mikä kertoo toimenpiteen tehosta. Fasciakäsittely tehostaa lihaksen aineenvaihduntaa ja silittää kalvon, jolloin rentoutuneelle lihakselle tulee enemmän tilaa.

Hoidon tavoitteena on poistaa leposärkyä tai kuormituksessa esiintyvää kipua, edistää sidekudoksen paranemista ja poistaa kiinnikkeitä. Fasciakäsittely on tehokas hoitomuoto lihasten jännitystiloissa, jänne- ja nivelsidevaivoissa myös vamman tai leikkauksen jälkeen.

Tule kokeilemaan!